0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

mala tiskana črka

Macefizljeva pisma

Avtor: Hiawyn Oram
Illustrator: Sarah Warurton
Prevajalec: Uroš Kalčič

Vkrcajte se na metlišče in se do mrtvega zabavajte s čarovničinim mačkom Macefizljem in ...


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 20,50 €

Vkrcajte se na metlišče in se do mrtvega zabavajte s čarovničinim mačkom Macefizljem in njegovo kujavo čarovnico. Na pomoč!

Dragi stric Pepsi,
Vedno si mi govoril, naj se po pomoč obrnem nate, če se bom znašel v težavah. No, in zdaj sem se. NA POMOČ! Vse kaže, da moja čarovnica noče več biti čarovnica. Noče se zlobno krehetati. Niti metle noče več zajezditi. Iz najinega jedilnika je črtala žabje krake, pupkova očesca, netopirja krila ipd. Noče več strašiti otrok. Samo še nakupovala bi, buljila televizijo in se družila z nekimi baburami, ki sploh niso čarovnice. Kaj naj storim?
Tvoj nečak, Macefizelj Čaruga

Opis knjige iz »Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig – POGLED NA DRUGO STRAN«:

Podcoprnik Macefizelj Čaruga, maček coprnice Zagi Agi, je v velikih težavah, saj njegova delodajalka noče več biti čarovnica. Kako naj ji pomaga biti spodobna čarovnica, ko pa jo bolj kot strašenje otrok, jezdenje metle in čaranje zanimajo nakupovanje, televizija, balet in osladni princ? V pismu se obrne na svojega strica Pepsija, ki obvlada precej trikov in urokov, in začne se dopisovanje o nadaljnjem razvoju dogodkov. Zabavna zgodba je predstavljena z neklasično postavitvijo besedila, zavihki, nalepkami in slikami, ki dopolnjujejo

osnovni pramen zgodbe, v katerega avtorica ironično vključuje tradicionalne pravljične motive in osebe. Pestra likovno-tehnična izvedba; že na predpapirju je zemljevid coprniškega sveta, na drugačen način pa je narejen celo kolofon, bo zlasti zanimiva za začetne bralce, ki bodo ob vsakem branju ali listanju našli kakšno skrito podrobnost, ob branju pa se bodo zabavali tudi starši. Škoda je le, da so prevodi rim na nekoliko nižji ravni in da je zagrešenih nekaj uredniških napak; mestoma angleškega besedila ni nadomestilo slovensko.

Avtor Hiawyn Oram
Ilustrator Sarah Warurton
Prevajalec Uroš Kalčič
EAN koda 9789612500351
Založba Založba KRES
Število strani 34
Leto izida 2009
Vezava trda vezava
Promocija Redni program...
Scroll to Top