0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

mala tiskana črka

KIMI

Avtor: Ayano Imai
Illustrator: Ayano Imai
Prevajalec: Jana Osojnik

Mali kuža Kimi ima nadvse rad svojo družino, ki pa v zadnjem času kar prevečkrat pozabi nanj. ...


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 30,00 €

Mali kuža Kimi ima nadvse rad svojo družino, ki pa v zadnjem času kar prevečkrat pozabi nanj. Kimi si želi, da bi ga spet kdo pobožal, ga nahranil in ga peljal na sprehod.Zato sklene, da si bo poiskal nov dom.
Japonska umetnica Ayano Imai je opremila Kimijevo pasje življenje s poetičnimi slikami, za male in velike ljubitelje psov – in za tiste, ki bi to radi bili.

Opis knjige iz »Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig – POGLED NA DRUGO STRAN«:

Japonska slikanica o kužku, ki se odpravi od doma, kjer zanj nimajo dovolj časa. Po neuspešni odisejadi, kjer kužek niti v gozdu, mestu ali pri novih lastnikih ne najde prostorčka, ki bi ustrezal njegovi pasji naravi, se družina in Kimi zopet najdejo, žalostna izkušnja pa jih nauči, kako dragocen je čas, ki ga preživljajo skupaj. Slikanico odlikujejo predvsem izjemne ilustracije, v katerih je specifična japonska estetika prepletena z otroškim videnjem sveta v izrazito avtorsko in inovativno predstavitev dogajanja. Ilustracije sledijo zgodbi in jo hkrati večplastno dopolnjujejo, tako na ravni fabule kot v prikazu čustvenih dimenzij, predvsem pa z domiselno simboliko – na primer s Kimijevim prenašanjem svoje male pasje hišice, ki ji išče novo mesto, in priselitvijo ptička, ki skozi ilustracije ostane s Kimijem vse do konca in postane novi družinski član. Tudi premišljena in ne pregosta postavitev besedila dopolnjuje izdelano estetsko podobo in omogoča lahko branjem tudi bralcem začetnikom. 

Avtor Ayano Imai
Ilustrator Ayano Imai
Prevajalec Jana Osojnik
EAN koda 9789612500184
Založba Založba KRES
Število strani 32
Leto izida 2008
Vezava trda vezava
Promocija Arhiv
Scroll to Top