0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Zanos

Avtor: Mihaly Csikszentmihalyi
Prevajalec: Helena Marko

Psihologija optimalnega izkustva


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 26,90 €

Kaj je tisto, zaradi česar so ljudje zares veseli, da so živi? Katere so tiste notranje izkušnje, ki naredijo življenje vredno?

To klasično delo o sreči nam predstavlja splošna vodila, ki so resničnim ljudem omogočila, da so svoja dolgočasna in brezsmiselna življenja spremenili v življenja, polna zadovoljstva. Pojasni nam fenomen zanosa, tistega stanja radosti, ustvarjalnosti in popolne zatopljenosti, pri katerem se zdi, da so vse naše težave izpuhtele v zrak, navdaja pa nas poživljajoč občutek transcendence.

Mihaly Csikszentmihalyi nam na podlagi obsežnih raziskav razloži to prijetno stanje duha, ki ga lahko doživimo prav vsi, saj ni nekaj, kar bi bilo prepuščeno zgolj naključju. Vsak med nami je zmožen izkusiti zanos, pa naj gre za zatopljenost v delo, negovanje odnosov ali zanos pri igri. Z razumevanjem koncepta zanosa se lahko naučimo živeti v harmoniji s samimi sabo, s svojo družbo in navsezadnje z vsem stvarstvom. Lahko se vrnemo v stanje sreče, ki je naša naravna in z rojstvom pridobljena pravica.

Avtor Mihaly Csikszentmihalyi
Ilustrator Ne
Prevajalec Helena Marko
EAN koda 978-961-7050-43-1
Založba UMCO
Število strani 442
Leto izida 2019
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top