0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

roman

V koraku z volkom

Avtor: Janja Vidmar

»Ljubezen spreminja svojo obliko kot voda. Njeno trajanje je odvisno od njenega agregatnega stanja, njena brezpogojnost pa od našega. Trši, ko smo, večja je verjetnost za naše pridržke.Bila sta kakor led, ki ga obliva mlačna voda. Ali bi se led odtajal ali voda zamrznila, bo za vselej ostalo uganka.«


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 26,90 €

Priznana slovenska pisateljica Janja Vidmar je za odločen vstop na področje leposlovja za odrasle izbrala potopisno psihološki roman Niti koraka več, ki se odvije med romanjem po pohodniški poti na Caminu. V njem se je glavna junakinja Alenka, na sestrino pobudo, po dolgoletni travmi, počasi začela odpirati nazaj v svet. A njena preobrazba se s tem še ni končala.

V koraku z volkom je nadaljevanje zgodbe, ko si Alenka po vrnitvi s Camina začne z negotovimi koraki utirati lastno pot v svobodo. Ta pa ima visoko ceno, saj skupaj z novim začetkom privrejo na plano tudi travme iz njenega zgodnjega otroštva. Ob strani ji stoji novi  prijatelj Miloš, ki jo vpelje v divji vodni svet narave. Ali lahko navezanost na živali in naravo v človeku prebudi ljubezen do samega sebe?

Toda pot ji kmalu znova prekriža Roger, intimni znanec s Camina, in Alenka se z njim poda na pot iskanja, za katerega verjame, da je njeno lastno. Unikatna popotniška dogodivščina izkustveno znova temelji na avtoričinem potovanju. Par se napoti preko Apuanskih Alp in razgibanih severnih Apeninov na meji Toskane ter Emilije-Romane do doline Orcia in toskanske puščave Accona. Sredi narave, mitov in legend skušata protagonista splesti tudi svojo skupno zgodbo.

Leposlovni roman, izpisan z avtoričinim pretanjenim posluhom za jezik.

Avtor Janja Vidmar
Ilustrator Ne
Prevajalec Ne
EAN koda 978-961-7136-46-3
Založba UMCO
Število strani 359
Leto izida 2022
Vezava mehka vezava
Promocija Novo
Scroll to Top