0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Trenutek dviga

Avtor: Melinda Gates
Prevajalec: Samo Kuščer

Kako večji vpliv žensk spreminja svet


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 24,90 €

Knjižni prvenec Melinde Gates ob ravno pravem času poziva h krepitvi vpliva žensk.

Melinda Gates že dvajset let skuša najti rešitve za ljudi, ki najbolj potrebujejo pomoč, ne glede na to, kje na svetu živijo. Na tem dolgem potovanju ji je postalo povsem jasno, da lahko družbo kot celoto dvignemo na višjo raven le tako, da nehamo tlačiti ženske.

»Kako lahko prikličemo ta trenutek dviga pri ljudeh, še posebej pri ženskah? Če omogočimo ženskam, da se dvignejo, dvignemo celotno človeštvo.«

V tej ganljivi in prepričljivi knjigi Melinda z bralkami in bralci podeli nauke, ki jih je spoznala med srečanji z različnimi ljudmi po svetu – predvsem ženskami. V uvodu zapiše: »S svetom si želim deliti pripovedi o ženskah, ki so osmislile moje delo in dale dodaten polet mojemu življenju. Želim, da vsi vidimo, kako lahko drug drugemu pomagamo k uspehu.«

Melindina nepozabna osebna pripoved je podkrepljena z osupljivimi podatki o perečih vprašanjih, ki se jim posveča v knjigi – od otroških porok in nedostopnih kontracepcijskih sredstev do neenakopravnosti na delovnem mestu. Brez zadržkov opisuje tudi svoje zasebno življenje in pot do pravega partnerstva v lastni zakonski zvezi. Skozi celotno knjigo nam jasno kaže, da še nikoli ni bilo tako veliko priložnosti, da spremenimo svet, ob tem pa tudi sami sebe.

V globoko čustveni in iskreno napisani knjigi predstavlja življenje izjemnih žensk in nam prikaže njihovo neustavljivo moč, ko se povežejo.

Ko dvignemo druge, tudi oni dvignejo nas.

Avtor Melinda Gates
Ilustrator Ne
Prevajalec Samo Kuščer
EAN koda 978-961-7050-38-7
Založba UMCO
Število strani 290
Leto izida 2019
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top