0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

strokovna literatura

Strmenje v sonce

Avtor: Irvin D. Yalom
Prevajalec: Helena Marko

Kako premagamo grozo pred smrtjo


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 22,90 €

V knjigi Strmenje v sonce skuša Irvin D. Yalom (1931), eden izmed največjih še živečih psihoterapevtov in zagotovo najboljši pisatelj med njimi, ki zaradi visoke starosti tudi sam zre končnosti v oči, odgovoriti na vprašanje, kako védenje o smrtnosti zaznamuje vsako človeško bitje in vpliva na njegovo vedenje, odločitve in (ne)zavedni um.

Tesnoba pred smrtjo je cena, ki jo plačujemo zaradi samozavedanja: smrt je senca, ki nas ves čas spremlja in ji ne moremo ubežati. Ker pa človek ne more živeti in bivati v nenehnem strahu, se lahko posveti vzgoji otrok, nasprotuje kopičenju materialnih dobrin ali pa se zateče v verovanje v višji smisel življenja, da bi s tem premagal grozo in strah pred smrtjo. Ne glede na to, kako radikalne so naše obrambe, pa z njimi nikoli ne moremo povsem pomiriti svoje tesnobe pred smrtjo. Vedno je tam nekje, skrita v zastrtih delih našega uma.

S knjigo Strmenje v sonce se je Yalom lotil svoje najtežje teme do sedaj, saj v njej ugotavlja, kako je tesnoba pred smrtjo pogost vzrok strahu, stresa in depresije pri njegovih klientih. To je knjiga modrosti za vse, ki bi se radi soočili in pomirili s svojim strahom pred smrtjo.

Avtor Irvin D. Yalom
Ilustrator Ne
Prevajalec Helena Marko
EAN koda 978-961-6954-95-2
Založba UMCO
Število strani 270
Leto izida 2017
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top