0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Srečni do konca dni

Avtor: Paul Dolan
Prevajalec: Špela Vodopivec

Opuščanje mita o idealnem življenju


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 24,90 €

Sreča je nekaj, za kar si prizadevajo povsod po svetu, ne glede na standard in družbeni sistem, kar je pokazal tudi intelektualni dvoboj med slovenskim filozofom Slavojem Žižkom in kanadskim psihologom Jordanom B. Petersonom, ki je pred časom potekal pod naslovom Sreča: kapitalizem proti marksizmu. Vsakdanje življenje in mediji po vsem svetu nas pogosto polnijo z izrazi, kot so »bodi ambiciozen«, »najdi večno ljubezen«, »pazi na svoje zdravje« itn., s čimer nas poučujejo, kako naj bi živeli naša življenja. Ta rekla nam omogočijo, da laže živimo in nas včasih naredijo srečnejše, lahko pa so tudi past za nas in tiste okoli nas.

V znanstveno podkrepljeni knjigi Srečni do konca dni nas Paul Dolan, profesor in ekspert za kakovost bivanja, popelje po vrsti študij z različnih področij in z raznih koncev sveta, ki analizirajo tako kakovost življenja kot tudi neenakost in diskriminacijo, to pa mu je osnova za razkrinkavanje mitov, na katerih temelji naše dojemanje sreče.

V svoji knjigi Srečni do konca dni Dolan nazorno pokaže, da do zadovoljstva v življenju lahko vodijo zelo različne ter pogosto tudi precej nepričakovane poti. Nekatere od njih vključujejo na prvi pogled nenavadne odločitve, denimo take, da oseba ne nadaljuje s študijem na višji stopnji ali pa se ne poroči, s čimer dobi svojevrstno prilož­nost, ki ji omogoča poglabljanje vase ter od nje zahteva manjšo skrb za doseganje tiste vrste sreče, ki je objektivno in široko priznana.

Knjiga Srečni do konca dni nam omogoča poglobljeno psihološko soočanje z lastnimi miti o sreči in njihovem izogibanju, s čimer lahko v smislu pozitivne psihologije storimo marsikaj za uresničitev lastne osebnosti.

Avtor Paul Dolan
Ilustrator Ne
Prevajalec Špela Vodopivec
EAN koda 978-961-7050-79-0
Založba UMCO
Število strani 326
Leto izida 2020
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top