0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za otroke in mladino

Pozdravljeno, vesolje

Avtor: Erin Entrada Kelly
Prevajalec: Ana Ambrož Strle

Presenetljiv roman, ki slavi pogum, drugačnost in iskanje notranjega junaka. V enem samem dnevu se nepričakovano povežejo življenja štirih zelo različnih otrok iz soseščine. Poznajo drug drugega, a niso prijatelji.


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 29,95 €

Presenetljiv roman, ki slavi pogum, drugačnost in iskanje notranjega junaka. V enem samem dnevu se nepričakovano povežejo življenja štirih zelo različnih otrok iz soseščine. Poznajo drug drugega, a niso prijatelji. Virgil je sramežljiv in dobrosrčen, a se ne znajde v svoji izrazito športni družini. Valencia je gluha, pametna, precej osamljena in ljubi naravo. Kaori je samooklicana jasnovidka, vedno v družbi male sestrice Gen. Tu je še Chet, ki si želi uspeha v košarki, a je znan predvsem po ustrahovanju sovrstnikov. In prav on je odgovoren, da sta Virgil in njegov morski prašiček Gulliver pristala na dnu vodnjaka sredi gozda, kjer se resnično življenje nepričakovano preplete s filipinsko folkloro.
Strah pred najhujšim vodi Kaori, Gen in Valencijo na epsko iskanje pogrešanega Virgila. Za to potrebujejo nekaj sreče, nekaj pameti, veliko poguma, a tudi malo pomoči vesolja.

Erin Entrada Kelly je za roman prejela prestižno zlato Newberyjevo medaljo (2018).

Avtor Erin Entrada Kelly
Ilustrator Ne
Prevajalec Ana Ambrož Strle
EAN koda 978-961-244-331-3
Založba GRLICA
Število strani 356
Dimenzija Ne
Teža (g) Ne
Leto izida 2020
Vezava trda vezava
Koda artikla Ne
Promocija Novo
Scroll to Top