0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

ODDAJ SOGLASJE

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE spletne knjigarne kupiknjigo.si

Ostanimo v stiku!

Zaradi nove splošne uredbe o varstvu podatkov (SUVP), ki jo je določila Evropska unija in je namenjena boljši zaščiti vaše zasebnosti, bi radi preverili, če še vedno želite, da Vas obveščamo o naših novostih, ugodnostih, akcijah, zanimivostih, dogodkih. Lahko bi vam našteli tisoč in en razlog zakaj se vam bo to obrestovalo, a ker vemo, da nimate časa cel dan, bomo kratki in jedrnati. Zelo vas cenimo in brez vas bi bili kot knjiga brez besed, zato bi radi, da še naprej ostanemo v stiku. 

Skupaj z vami smo spisali že veliko lepih zgodb in prepričani smo, da jih bomo skupaj pisali še veliko več. Ste namreč pomemben kamenček v našem mozaiku, zato bi nam bilo zelo hudo, če bi se naše poti po 25. maju 2018 razšle. Srčno si želimo, da ostanete z nami, vendar pa zato potrebujemo vaš ponovni 'da'. Ta vam prinaša resnično izbiro in nadzor nad vašimi osebnimi podatki, hkrati pa zagotavlja, da ne boste ničesar pomembnega 'preslišali' oz. zamudili.

Pišimo torej skupno zgodbo še naprej! Slovesa so težka, vaša privolitev za naše zbiranje osebnih podatkov po SUVP pač ne! Izpolnite spodnji obrazec, odkljukajte želeno in se kmalu spet slišimo!


 

Pravica biti informiran

Ime in priimek: 
e-mail: (Input Field)

SUVP določa informacije, ki morajo biti posredovane posamezniku, in kdaj mora biti posameznik obveščen. Pri posredovanju informacij je ključno, ali so osebni podatki pridobljeni direktno od posameznika. Bistvena razlika v primerjavi z obstoječo ureditvijo je, da morajo biti posredovane informacije jedrnate, pregledne, razumljive in lahko dostopne, napisane v laičnem oziroma lahko razumljivem jeziku in dostopne brezplačno.

Pravica dostopa  (Checkbox)

Pravica vključuje potrditev, da se osebni podatki v zvezi s posameznikom obdelujejo. Ta pravica določa tudi dostop do osebnih podatkov posameznika in druge podporne informacije, ki jih mora vsebovati obvestilo o zasebnosti.

Pravica do popravka in izbrisa  (Checkbox)

Posamezniki imajo pravico do popravka osebnih podatkov, kadar so ti netočni. Če so bili netočni podatki posredovani tudi tretjim osebam (o katerih mora biti posameznik seveda obveščen), jih je treba obvestiti o popravku. Na zahtevo je treba odgovoriti v roku enega meseca oziroma dveh mesecev, če je zahteva do popravka kompleksnejša.

Pravica do izbrisa (pozabe)   (Checkbox)

To široko načelo omogoča posamezniku, da se osebni podatki o njem izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo. Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

  • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
  • ko posameznik umakne soglasje za obdelavo;
  • ko posameznik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • če je bila obdelava nezakonita;
  • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice);
  • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave  (Checkbox)

Ta pravica velja v naslednjih primerih:

  • ko posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov;
  • ko je obdelava nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu ter zahteva omejitev uporabe;
  • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, posameznik pa jih potrebuje za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti  (Checkbox)

Posamezniku morajo biti podatki, ki jih je posredoval obdelovalcu, poslani v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora  (Checkbox)

Posameznik lahko ugovarja obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

 

SE STRINJAM


 

 

Od prejemanja naših sporočil in novic, kot tudi spremembo odločitve vaših pravic lahko v vsakem trenutku spremenite sami, ko se prijavite v spletno knjigarno kupiknjigo.si v nastavitvah MOJ RAČUN - Prijave na email obveščanj!

 

Scroll to Top