AKCIJA

25. maj - dan mladosti

Skoraj pol stoletja je za časa skupne države SFRJ potekalo praznovanje 25. maja kot dneva mladosti, katerega je zaznamovala tudi štafeta mladosti. 

Na ta dan so potekale razne športne prireditve in proslave v vseh šolah.

dm

Vsakoletno praznovanje je zaznamovala Štafeta mladostit. Štafeta je vsako leto štartala iz drugega mesta in druge republike, prvič iz Kumrovca, rojstnega kraja Tita, ki je svoj rojstni dan praznoval ravno na ta dan. Potekala je skozi vse jugoslovanske republike in svojo pot zaključila 25. maja v Beogradu. Na stadionu JLA je bila prireditev, na kateri je sodelovalo več tisoč mladih iz vse Jugoslavije. Eden od njih je na koncu predal štafeto Titu in mu izrekel voščilo za rojstni dan. Štafeto so lahko nosili mladi, ki so se izkazali pri učenju, družbeno-političnem delovanju ali kot dobri športniki. To je bila velika čast, še posebej za tistega, ki je predal štafeto Titu. Predajo štafete so spremljali skoraj vsi preko televizijskega prenosa. Leta 1965 je štafeto predal Miroslav Cerar, slovenski telovadec, olimpionik in odvetnik.

Tokrat pri Založbi KRES dan mladosti praznujemo malček drugače. VSI REGISTRIRANI KUPCI bodo na kupiknjigo.si deležni 25 % popusta za nakup katerekoli knjige iz založniškega programa založbe.

Akcija traja od 16. do 25. maja 2017! 

Vaša Založba KRES in spletna knjigarna KUPIKNJIGO.SI