0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Ne škoduj!

Avtor: Henry Marsh
Prevajalec: Branko Gradišnik

Zgodbe o življenju, smrti in možganski kirurgiji


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 24,90 €

Duševne in živčne bolezni, ki so povezane z različnimi degeneracijami človekovega živčevja, so eno ključnih obolenj našega časa. Zelo odmevna in kritiško hvaljena knjiga Ne škoduj! nam ponuja neposreden vpogled v delo in izzive nevrokirurga v moderni bolnišnici.

Henry Marsh, priznani nevrokirurg z dolgoletno prakso in številnimi inovacijami na področju nevroloških operacij, s svojim dramatičnim, a prizemljenim pisanjem ne želi doseči sočutja in opravičila za morebitne napake, ki se zgodijo med zdravljenjem pacientov z nevrofiziološkimi težavami, marveč se potrudi tako širši kot strokovni publiki prikazati realnost poklica nevrokirurga.

Marsh z grobo iskrenostjo in hkrati tenkočutno opisuje osebne drame, ki jih med opravljanjem različnih tipov zahtevnih operacij in odločanjem o pacientovem življenju doživlja kot na videz umirjeni in zbrani nevrokirurg. Ne škoduj! tako predstavlja izvirno delo na področju medicine, ki bralcu iz prvoosebne perspektive odstre del dramatičnosti nevrokirurškega poklica, hkrati pa z izrazito osebno noto ves čas kaže, da so tudi kirurgi zgolj ljudje iz mesa in krvi. Njen namen pa je tudi, kot pravi Marsh, da ljudi opominja na vero in neusahljivo upanje v življenje, kadar smo postavljeni pred največje in najtežje življenjske izzive.

Ne škoduj! je knjiga, ki ponuja pretanjen nevrokirurgov premislek o vrednosti in pomenu človeškega življenja.

Avtor Henry Marsh
Ilustrator Ne
Prevajalec Branko Gradišnik
EAN koda 978-961-6954-93-8
Založba UMCO
Število strani 325
Leto izida 2018
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top