0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Usklajeni pari

Avtor: Jennifer Petriglieri
Prevajalec: Anja Radaljac

Knjiga ponuja tudi odgovore na naslednja vprašanja:  • Ali imate vi in vaš partner/-ica lahko enako pomembni delovni karieri ali pa je eni od njiju treba dati prednost na račun druge?

  • Kako lahko ustvarite ravnovesje med ukvarjanjem z otroki in družinskimi obveznostmi, ne da bi morali za to žrtvovati delo(vno kariero)?

  • Ali vsaka odločitev zahteva kompromis na obeh straneh ali pa je možno najti rešitve, od katerih imata nekaj oba?


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 24,90 €

Vsak par si želi srečno razmerje in zadovoljujočo delovno kariero – je pri tem možno vzpostaviti ustrezno ravnotežje?

Večina nasvetov v zvezi z delom in razvojem kariere se nanaša na posameznika, pri tem pa se za ključne odločitve zdi, kot da smo pri njihovem sprejemanju popolnoma neodvisni od preostalega sveta. Kot da nimamo partnerjev, otrok, sorojencev, prijateljev in starajočih se staršev, za katere moramo tudi skrbeti. Jennifer Petriglieri nasvete v zvezi z delovno kariero postavi v novo perspektivo in skuša na naše delovne ambicije gledati skozi prizmo vseh naših drugih odnosov.

Avtorica izhaja iz naslednje osnove: pari gredo na svoji (skupni) življenjski poti običajno skozi tri tranzicije, na katerih morajo vsakič znova evalvirati svoje temeljne bivanjske vrednote. Prva tranzicija, ki zaobjema izzive pod skupnim naslovom »Kako bova poskrbela, da bo najin odnos deloval?«, predstavlja začetno partnersko obdobje, ko življenjska sopot­nika šele vzpostavljata razmerje drug do drugega in hkrati gradita tudi odnos do dela, ki ga opravljata. Druga tranzicija »Česa si v resnici želiva?« je lahko povezana z napredovanjem kariere, potomstvom ali skrbjo za stare starše. Tretja tranzicija »Kdo sva zdaj?« pa čaka par v zrelem obdobju, ko so mladički večinoma že zapustili gnezdo in partnerja delata življenjsko rekapitulacijo ter ob tem želita izraziti vse vidike svoje individualnosti.

S knjigo Usklajeni pari profesorica Jennifer Petriglieri pomaga parom, da si oblikujejo izvirno pot za uspešno sožitje v ljubezni in pri delu na vsaki stopnji skupnega potovanja.

Avtor Jennifer Petriglieri
Ilustrator Ne
Prevajalec Anja Radaljac
EAN koda 978-961-7136-07-4
Založba UMCO
Število strani 311
Leto izida 2021
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top