0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

psihologija in psihiatrija

Mož, ki je imel ženo za klobuk in druge klinične historije

Avtor: Oliver Sacks
Prevajalec: Branko Gradišnik

Knjiga Mož, ki je imel ženo za klobuk je prvič izšla leta 1985, skladatelj Michael Nyman pa je leto dni po njenem izidu ustvaril tudi opero z enakim naslovom. 


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 24,90 €

Knjiga Mož, ki je imel ženo za klobuk je prvič izšla leta 1985, skladatelj Michael Nyman pa je leto dni po njenem izidu ustvaril tudi opero z enakim naslovom. Delo danes velja za klasiko na področju »študijske nevropsihologije primerov« in je še vedno v ospredju knjižnih polic svetovnih knjigarn, poleg tega pa je prevedena že v številne tuje jezike.

»Niti sodobne tehnične naprave niti še tako podrobno brskanje po medmrežju ne morejo tistim bralcem, ki jih področje nevroznanosti kakorkoli zanima in privlači, postreči s toliko nazornimi primeri, povezanimi s točno določeno okvaro v možganih, in jih predstaviti na tako privlačen način, kot se to v knjigi Mož, ki je imel ženo za klobuk posreči spretnosti in prenikavosti avtorja, ki ga sicer poznamo tudi kot vrhunskega nevrologa. Sacks je nenadkriljiv stilist, njegov slog pa temelji v posebni mentalni podstati, ki ga dela še posebej občutljivega in dojemljivega za povečini brutalne lepote in čudesa nevroloških krajin, ki jih opisuje.«

 – prof. dr. David Neubauer, dr. med. (iz spremne besede)

Avtor Oliver Sacks
Ilustrator Ne
Prevajalec Branko Gradišnik
EAN koda 9789616954327
Založba UMCO
Število strani 315
Leto izida 2015
Vezava trda vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top