0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

strokovna literatura

Iznajdba narave

Avtor: Andrea Wulf
Prevajalec: Anja Radaljac

Pustolovščine Alexandra von Humboldta, izgubljenega junaka znanosti


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 28,90 €

Zgodovinarka in pisateljica Andrea Wulf nas v Iznajdbi narave, enkratni mešanici biografije, zgodovine znanosti, družbeno angažirane freske in potopisne študije, popelje v življenje in delo naravoslovca in raziskovalca Alexandra von Humboldta (1769–1859).

V knjigi Wulfova pojasni, kako je začetnik biogeografije, znanosti, ki združuje vedo o rastlinju in geografiji, s svojim prodornim raziskovanjem narave v temelju spremenil takratno razumevanje narave, znanosti in evolucijske teorije predvsem z idejo o naravi kot kompleksnem ter medsebojno urejenem in povezanem sistemu. Humboldt je šel v svoji drznosti celo tako daleč, da je napovedal, da bo človekov poseg v naravo ključnega pomena za globalno spreminjanje klimatskih razmer.

Wulfova v tej briljantno napisani in večkrat nagrajeni knjigi postavi Humboldta tudi v širši družbeni kontekst njegovega časa in sodobnikov. Opiše njegove odnose z znanimi političnimi aktivisti takratnega časa, kot sta bila Simón Bolívar in Thomas Jefferson, ter njegove vplive na druge velike osebnosti iz druge polovice 18. oziroma prve polovice 19. stoletja, kot so bili Darwin, Goethe, Thoreau in drugi.

Iznajdba narave je velika knjiga o času in človeku, ki je zasnoval izvirne ideje, ki nas spremljajo in v veliki meri vplivajo na razmišljanje človeštva še danes.

Avtor Andrea Wulf
Ilustrator Ne
Prevajalec Anja Radaljac
EAN koda 978-961-6954-94-5
Založba UMCO
Število strani 680
Leto izida 2017
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top