0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Ego je naš sovražnik

Avtor: Ryan Holiday
Prevajalec: Sandi Kodrič

»Pogosto slišimo, da za uspeh potrebujemo samozavest. Ryan Holiday pa na iskren in pronicljiv način trdi, da samozavest pridobimo, kadar pozorno stremimo k nečemu, kar je večje od našega lastnega uspeha.«


– Adam Grant, avtor uspešnic Daš in dobiš ter Izvirnost


 


»Ryan Holiday je eden najboljših mislecev svoje generacije in to je njegova najboljša knjiga do sedaj.« – Steven Pressfield, avtor knjige Vojna umetnosti


 


»Ko boste prebrali to knjigo, ničesar v življenju ne boste počeli na enak način kot prej.«


– Jimmy Soni, urednik in pisatelj


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 19,90 €

Večina ljudi je prepričanih, da je največja ovira za polno in uspešno življenje zunanji svet. Ryan Holiday, eden vodilnih mislecev mlajše generacije, pa v tej knjigi trdi, da najpogostejši sovražnik, ki nam to preprečuje, v resnici biva znotraj nas: to je naš ego. Na začetku kariere nam ego pogosto ovira učenje in preprečuje, da bi povsem razvili svoje talente. Ko doživimo prve uspehe, nas ego lahko zaslepi in zaseje naše prihodnje probleme, pri neuspehih pa nam ego okrepi občutek izgubljenosti in oteži naše okrevanje.

Odmevna knjiga Ego je naš sovražnik bralcu predstavi široko paleto zgodb in primerov, od kulture, prek športa in filozofije, do politike in zgodovine, s katerimi avtor pojasni delovanje in domet tega notranjega vzgiba v človekovem življenju. Holiday dokazuje, da so posamezniki na najrazličnejših področjih človekovega življenja uspeli poseči na najvišje ravni vpliva in uspehov tako, da so se osvobodili pritiska svojega ega, oziroma ga uspeli utišati. Njihove taktike, strategije in odločitve lahko pri vsakdanjem življenju uporabimo tudi mi.

Knjiga Ego je naš sovražnik je vsebinsko razdeljena v tri dele, na Vzpenjanje, Vrh in Dno, avtor pa pokaže, da prav v teh treh dimenzijah deluje naš notranji ego. Sprva nas opogumlja in dela vsemogočne, na neki točki pa nas tako prevzame, da lahko sčasoma izgubimo občutek glede naših realnih zmožnosti in sposobnosti.

 

V času, ki ga poveličujejo družbena omrežja, resničnostna televizija in druge oblike brezsramne samopromocije z obetom takojšnjega učinka, se bitka proti lastnemu egu lahko odvija na mnogih frontah. Knjiga Ego je naš sovražnik vas bo spodbudila, da boste lažje prepoznali objestnost in uničujočo silo ega ter njegovo moč preoblikovali na način, da bo ta koristila vašemu življenju.

Avtor Ryan Holiday
Ilustrator Ne
Prevajalec Sandi Kodrič
EAN koda 978-961-6954-77-8
Založba UMCO
Število strani 256 str.
Leto izida 2017
Vezava mehka vezava
Promocija Redni programi
Scroll to Top