0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

knjiga za odrasle

Dnevnik mladega naravoslovca

Avtor: Dara McAnulty
Prevajalec: Anja Radaljac

»V gozdu se vse razpira. Iz potrpežljive zemlje, iz zasenčenih, starodavnih kotičkov vznikajo vetrnice in praproti. Porajajo se psalmi in zračni prostor po zimski tišini spet prekipeva od pesmi. Vsak trenutek bodo zacvetele kimaste neprave hijacinte. Svetloba in toplota pomladi se širita čez gore in vame. Sprejel sem temo, toda ta občutek svetlobe zdaj je omamen, eksploziven in živ.«


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 24,90 €

Britanska književna nagrada (The British Book Awards) za najboljšo stvarno knjigo leta

V knjigi Dnevnik mladega naravoslovca, nagrajeni z Wainwrightovo literarno nagrado za najboljšo knjigo o naravi (prvi prevod kake knjige s to nagrado v slovenščini), nam Dara McAnulty pripoveduje zgodbo o spreminjanju narave okoli sebe od pomladi do poletja in od jeseni do zime, pa tudi o divjem viharju raznovrstnih misli v svoji glavi.

Atmosfersko močna, prvinska in čudovito izpisana knjiga raziskuje svet narave skozi perspektivo avtističnega najstnika, ki žonglira med domačimi nalogami, preverjanji znanja in prijateljstvi ter življenjem okoljevarstvenika in okoljskega aktivista. Z radovednostjo in sposobnostjo čudenja nam Dara z metodičnim pristopom razkriva srečanja z naravo na svojem vrtu in v divjini, piše o pozornem opazovanju kosov in labodov, pa žab, netopirjev, poljskih zajcev ter seveda različnih cvetic. Moč in toplina njegovih besed pa obenem izpisujeta tudi ganljiv portret tesno povezane družine, ki si utira svojo pot na tem svetu.

Ena najbolj navdihujočih knjig o naravi, kar jih je izšlo v zadnjih letih!

Avtor Dara McAnulty
Ilustrator Ne
Prevajalec Anja Radaljac
EAN koda 978-961-7050-94-3
Založba UMCO
Število strani 273
Leto izida 2021
Vezava mehka vezava
Promocija Novo
Scroll to Top