0 - 0,00 €
Vaša spletna knjigarna

leposlovje

Divji deček

Avtor: Paolo Cognetti
Prevajalec: Jernej Šček

»Šel sem v gore z namenom, da bi se sčasoma prelevil v nekoga drugega, in to nepovratno, če bi le dovolj dolgo zdržal; in vendar je moj nekdanji jaz vse močneje vrel na dan. Naučil sem se cepiti drva, zanetiti ogenj v nevihti, okopati in posejati njivo, kuhati z gorskimi zelišči, pomolzti kravo in balirati seno; samotnosti pa se nisem, čeprav je to pravi smoter vsakega puščavništva. Moja osamljenost je bolj kot na gozdno lesenjačo spominjala na hišo ogledal: kamor koli sem pogledal, sem zrl v svojo zrcalno podobo, izkrivljeno, groteskno, neštetokrat pomnoženo.«


Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

Redna cena: 19,90 €

Tridesetletnik, težka zima, občutek, da ne gre nikamor. »Počutil sem se nemočen, zmeden in potrt. Predvsem pa nisem pisal, kar je zame, kot da ne bi spal ali jedel.« Paolo Cognetti se takole spominja življenjske krize, ki ga je odgnala iz rodnega Milana za dolgo sezono v visokogorsko kočo, v iskanje novih začetkov.

Branje Henryja Davida Thoreauja in Maria Rigonija Sterna, raziskovanje divjega sveta, soočenje s samoto, srečanja in prijateljstva z gorjani v dnevniškem zapisu pristne bivanjske pustolovščine, ki bralca osvobaja in navdihuje.

Poslovenitev Divjega dečka, ki sledi razširjeni in dopolnjeni različici izvirnika. Cognettijevo ustvarjalno življenje je deset let po nastanku te knjige še vedno razpeto med rojstnim mestom in visokogorsko kočo v zaselku Estoul (Brusson) nad dolino Aoste, kjer prireja festival Il richiamo della foresta (Klic divjine) – obrobno središče sodobne gorske kulture in umetnosti.

Cognetti je nekakšen Thoreau našega časa: biva gorjansko, razmišlja meščansko.

Avtor Paolo Cognetti
Ilustrator Ne
Prevajalec Jernej Šček
EAN koda 978-961-7136-33-3
Založba UMCO
Število strani 178
Leto izida 2022
Vezava mehka vezava
Promocija Novo
Scroll to Top